Honden Bench

Welke hondenbench heb ik nodig?

Gelukkig weten en begrijpen we steeds meer over het gedrag en de lichaamstaal van honden.

Want wanneer je een hond beter begrijpt en het gedrag herkend, zal je ook beter communiceren.

Hieronder vind u meer informatie over de hondenbench en gedrag.

Hond met riem in de mond

Wat is een hondenbench?

Een bench voor honden is een hulpmiddel die een aantal verschillende doelen kan dienen.

Je moet echter niet denken dat een hondenbench bedoeld is om je hond op te sluiten of te straffen.

Juist het tegenovergestelde is waar, het is om de kwaliteit van het leven van je hond te verhogen. Het lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo, maar biedt een hondenbench veel gemak en comfort aan je hond als voor het baasje.

Het is wel verstandig voordat je in een hondenbench gaat investeren met een aantal criteria rekening te houden.  Denk hierbij aan de grootte en het ras van je hond, maar ook met de levensstijl van jou en je hond. Want op bepaalde momenten kun je het ook gebruiken als vorm van bescherming, vooral als je hond zich in een bepaalde situatie van zich afbijt of op een andere manier zichzelf verdedigt

Maar in de meeste gevallen word de hondenbench gebruikt als een ruimte waar je hond zich in thuis voelt met een plek met speeltjes,  en waarin het eventueel mogelijk is om een hondenmand of een matras neer te leggen zodat je hond nog meer gemak ervaart.

Voordelen van een hondenbench!

De hond zal zich op zijn gemak voelen en heeft een eigen plek.

 

Je beschermt je huisdier en bied hem ook veiligheid..

En je vermijd dat hij eventueel anderen schade kan toebrengen.

Is een hondenbench goed of juist wreed voor mijn huisdier?

Een groot aantal van de mensen denken dat het wreed is voor je huisdier, omdat het niemand prettig lijkt om opgesloten te zijn in een honden bench. Maar het kan juiste het tegenovergestelde zijn, aangezien ze een aangename en rustige ruimte nodig hebben om uit te rusten. Het is dan ook niet nodig dat uw hond onder de tafel of op de bank gaat slapen, want een bench is veel beter daarvoor.

Zelf bij de wilde neven van de honden zoals de wolven, die hebben ook een plek nodig om te slapen en uit te rusten. Het zijn eerder holen en holtes van kleine afmetingen en geen grote ruimtes omdat ze zich prettig voelen in dit soort omgevingen. De hondenbench heeft eigenlijk de zelfde soort effect op honden.

Je hond voelt zich meestal op zijn gemak in zijn persoonlijke ruimte, en bied hem veiligheid en stabiliteit met een fijne slaapplaats.

En als je bezoek hebt dat niet zo op honden is gesteld, kan je je hond even veilig laten verblijven.

Maar om deze gewenste uitwerking te krijgen is het wel verstandig om de geschikte bench te kiezen.

Een fout die vaak word gemaakt is dat mensen wachten totdat een hond is volgroeid en dan een hondenbench te gebruiken als veiligheidsmiddel, om op die manier het agressieniveau van de hond te verlagen.

Maar helaas heeft een hond dan juist meer de neiging om te gaan bijten. Het is aan te raden om een hond als puppy of van jongs af aan te trainen om in een hondenbench te verblijven.

Het kiezen van de juiste afmetingen voor de hondenbench.

De afmetingen van een hondenbench is direct gerelateerd aan de grootte van je huisdier. Een grote hond heeft een grote hondenbench nodig dan een klein hondje. Maar in alle gevallen is het van belang dat er genoeg ruimte overblijft voor het water, voedsel en speeltjes van de honden.

Het is belangrijk dat je hond genoeg bewegingsruimte heeft om te kunnen eten, drinken en wat te bewegen.

Kijk hoeveel speeltjes je hond in de bench heeft, zodat hij zich nooit verveelt. Ook is het goed om aan kussens en kleedjes of een matras te denken als je hond een aantal uren in de bench verblijft. Het is het beste om je hond op zijn gemak te laten voelen in de bench, want je wilt niet dat hij ontsnapt en zichzelf bezeert!

Welke maat bench heb ik nodig voor mijn hond?

Lengte: De lengte van de bench bepaalt u door de hond van het puntje van de neus tot begin van de staart op te meten. Hierbij telt u 15cm op.

Hoogte: De hoogte van de bench bepaalt u door de hond van de bovenkant van de kop tot de vloer op te meten. Hierbij telt u tussen de 5 tot 15 cm op. 

Sommige honden zijn hoger wanneer ze zitten dan wanneer ze rechtop staan. Laat uw hond daarom zitten (mooi rechtop) en meet van de grond tot het puntje van zijn neus.

Breedte: De breedte van de bench bepaalt u door 3/4 (drie kwart) te nemen van de hoogte van de hond. Iets breder is altijd prettig, maar niet noodzakelijk.

Wanneer u al deze maten heeft verzameld, kunt u nu de juiste maat voor uw hondenbench bepalen.

Voorbeeld:

Lengte:   60 cm + 15 cm = 75 cm 

Hoogte:  68 cm + 15 cm = 83 cm

Breedte:    ¾ van 83 cm = 62 cm

De bench in ons voorbeeld moet dus minimaal:

75 cm lang zijn.

83 cm hoog zijn. ( of hoger ).

62 cm breed/diep zijn.

Welke maat bench heb ik nodig voor een puppy?

Het is verstandig om een bench te nemen die groot genoeg voor hem is wanneer hij volwassen is. Met een tussenwand in de bench kunt u de ruimte in de bench aanpassen aan uw groeiende pup.

Ook kun je een kleine metalen bench of een doos in de grote bench plaatsen en hierdoor de ruimte verkleinen, want een pup voelt zich in de kleine ruimte sneller op z’n gemak en zo kun je de pup sneller zindelijk maken. Want de hondenbench is anders in het begin veel te groot, en hierdoor kan je hond/pup sneller zijn behoefte doen op alle plekken in de bench.  

Ook door bench en puppy training kun je dit, en ook het bijten merendeels voorkomen.

Waar zet je een hondenbench neer?

Het is belangrijk om de hondenbench op een plek neer te zetten in huis is dat niet heel erg warm of te koud wordt.

Het is belangrijk om de hondenbench niet te vaak van plaats te verwisselen, want een hond doet er over het algemeen een tijd over om eraan te wennen. En weet dat honden graag oogcontact willen hebben met zijn baasje.

Hoe laat je je huisdier wennen aan een hondenbench?

In de eerste plaats is het verstandig om je hond nooit te verplichten om de hondenbench in te gaan. Dwing hem en duw hem niet, want dit zal niets goeds opleveren. Als je dat wel doet, zal je hond de bench niet als een veilige plek ervaren en al helemaal niet ergens waar hij zich op zijn gemak voelt. Daarom is de beste manier om je hond te stimuleren om de hondenbench in te gaan door het hem zelf te laten doen op een manier dat hij begrijpt dat er helemaal niets aan de hand is.

Zodra de bench in huis is, krijgt de hond al zijn maaltijden in de bench. U zet het eten zo in de bench, dat hij buiten de bench kan staan en alleen zijn hoofd in de bench hoeft te steken om er bij te kunnen. Steeds verder wordt het bakje naar achteren geschoven. Neem hier gerust een week of drie de tijd voor. Ziet u dat uw hond het eng vindt, zet het bakje dan weer een beetje meer richting de opening van de deur.

Het lekkers wat hij van u krijgt, legt u in de bench. Ook zijn speelgoed (het liefst zijn lievelingsspeelgoed) legt u in de bench. Lok de hond niet, hij moet er zelf in stappen. De deur blijft voorlopig nog even open, de hond kan er van schrikken als u de deur te snel sluit.

Gaat de hond op een gegeven moment zelf eens in de bench kijken of er iets lekkers of zijn speeltje ligt, dan geeft u hier een commando aan, bijvoorbeeld ‘bench’. Kent uw hond het commando en gaat hij dan rustig naar zijn bench, geef de hond dan een beloning en doe het deurtje even dicht. Leg hier niet te veel nadruk op. Voordat de hond zijn kluifje op heeft, heeft u het deurtje al weer open gedaan. Ook het dicht houden van het deurtje gaat u langzaam opvoeren.

Ga ook eens even de kamer uit. Doe dit in het begin niet te lang. Alles bouwt u langzaam op zodat de hond kan leren dat de bench een veilige plaats voor hem is. Als de hond goed gewend is, zal hij zeker uit zichzelf in de bench gaan liggen.

Als hij gaat piepen, negeer hem dan. Ga desnoods eventjes weg. De pup zal van verbazing eventjes stil zijn. Op dat moment komt u terug en laat u hem los. U heeft het initiatief weer naar u toegetrokken en hij leert dat u terugkomt als hij stil is. Want hij mag met zijn ongewenste gedrag gewoon nooit succes hebben. Zelf belonend gedrag wordt snel aangeleerd en is moeilijk af te leren.

De volgende stap in de bench training doet u het deurtje pas na het eten open. Wacht steeds iets langer na het eten, totdat u de deur weer opent. Combineer dit met het verlaten van de kamer. Vanaf nu kunt u de bench steeds even dicht doen als hij gaat slapen. Of als u gewoon wilt dat hij even op zijn plaats gaat.

Gouden regels!

Een bench moet een veilige plek zijn voor de hond. Heeft u kinderen, dan is de bench verboden terrein voor de kinderen. De hond moet daar met rust gelaten worden en de kinderen moeten de bench niet zien als een soort klimrek of waar je met veel kabaal iets tegen aan kunt gooien.

Als u weg bent geweest en de hond zat in de bench, laat hem er dan niet meteen uit. Doe eerst even uw jas uit, praat wat met de hond en doe dan rustig de bench open. Uw hond zal dan leren rustig te wachten tot het deurtje wordt open gedaan.

Een bench is niet bedoeld om de hond het grootste gedeelte van de dag in te laten zitten. Een hond moet zich vrij kunnen bewegen.

Hoe maak je een hondenbench schoon?

Een metalen benches maak je niet op dezelfde manier schoon als die van hout. Begin eerst met het weghalen van stof op de oppervlakte en oppervlakkig vuil met een microvezeldoekje.

Haal dan de etensresten weg en de eventuele urineresten en uitwerpselen (we raden echt aan om hier elke dag op te checken). Op deze manier kun je beginnen met een meer grondigere schoonmaak. Voor de metalen hondenbench kun je het beste een speciaal product gebruiken dat is ontwikkeld om het materiaal te beschermen en roest te voorkomen. Je kunt daarna een mengsel van water met alcohol gebruiken om het metaal weer te laten glanzen.

Wat betreft de houten hondenbench is het aan te raden om met een middel schoon te maken dat je ook voor parket kunt gebruiken. Je kunt daarna het oppervlakte extra reinigen door witte azijn te gebruiken en olijfolie om je hondenbench weer te laten glanzen. Gebruik vooral niet teveel van de schoonmaakproducten, want dit kan schadelijk zijn voor je hond.

Adviezen over een hondenbench.

Het is ontzettend belangrijk dat je nooit misbruik maakt van het gebruik dat je maakt van een hondenbench, vooral als je hond er niet aan is gewend. Het is altijd van belang om goed te checken hoe je hond zich er in voelt, wanneer hij het prettig vindt en wanneer niet. Als je merkt dat hij wat somber is in de bench is het belangrijk om hem eruit te laten en uit te laten. Indien je hem achterlaat in de bench zorg dan altijd voor dat er voldoende eten en drinken beschikbaar is voor je hond.

Een hondenbench moet altijd schoon zijn, aangezien je hond anders allerlei infecties op kan lopen. Let er ook vooral op dat je hond niet per ongeluk urineert of poept in de hondenbench. Probeer ook altijd je hond het naar de zin te maken in de bench en hem te belonen met een speeltje, hondenkoekjes of snoepjes.

Geen bench

Als uw hond sloopt als u weg bent, of u heeft een angstige hond, dan is de bench geen optie. Bij slopen tijdens uw afwezigheid, kan er meer aan de hand zijn, zoals verlatingsangst. Stopt u een hond met verlatingsangst in een bench, dan kan het zijn dat de hond zo in de stress raakt, dat hij zichzelf schade aanricht. U zult dan eerst iets aan de verlatingsangst moeten doen.

Mijn hond bijt en kauwt op de meubels, schoenen en kabels.

Waarom doet hij dat?

hond bijt kapot

Je zal eerst moeten onderzoeken wat de oorzaak hiervoor is.

Honger:

Wanner je hond honger heeft, zal hij proberen dit op te lossen door op van alles te kauwen.

Hierdoor kan hij ook van alles inslikken, wat weer heel gevaarlijk kan zijn voor zijn maag, keel, enz.

Zorg er anders voor dat hij iets te kauwen heeft, maar wat niet gevaarlijk is bij opeten. Als je niet precies weet wat je moet nemen, is overleg met een dierenarts heel verstandig.

Verveling:

Er zijn honden die de hele dag wat te doen willen hebben, zoals spelen of gewoonweg bezig zijn.

Kijk eens wat hem het meeste bezighoud, zoals een bepaald soort speeltje waar hij heel druk mee is. Maar je kan er altijd meer speeltjes bij doen, en deze per week afwisselen voor variatie, je zal dan merken dat hij hier weer heel blij mee is.

Eenzaamheid:

Bepaalde soorten honden en rassen kunnen haast niet zonder hun baasje.

Deze hondensoorten vinden het heerlijk om lekker bij hun baasje te liggen of in de buurt te zijn. Zij vinden het vervelend en onwennig om alleen te zijn. Merk je dat jouw hond hier ook last van heeft?

Probeer iets te vinden waar hij baat bij heeft en zich minder eenzaam voelt. Sommige rassen vinden het fijn als er rustige achtergrond geluiden aanwezig zijn. Denk hierbij aan een televisie of een radio.

Onwetendheid:

Uw hond kan overal op bijten of kauwen zonder te weten dat het niet mag!

Dit kunnen we uitsplitsen in 3 categorieën.

  1. Uw Hond kauwt alles stuk ook wanneer u thuis bent.

Wanneer je hem op heterdaad betrapt dat hij zit te bijten of kauwen op dingen wat niet mag, moet je hem gelijk corrigeren. Doet u dat niet, dan zal hij nooit begrijpen wat hij fout deed.

Dit kun je doen door het geen waar hij op knauwt af te pakken en gelijk te zeggen ( Néé ). Is het object te groot, stuur hem dan naar de bench of zijn plekje en zeg ( Néé ). Zonder schreeuwen natuurlijk, want dat werkt niet.

Let wel op dat je hem corrigeert op het moment dat je het verkeerd ziet gaan, want te laat of te vroeg heeft geen effect. Je hond moet nu eenmaal leren waar hij wel, en niet op mag kauwen.

Heel belangrijk is hierbij, dat wanneer u zegt ( Néé ) en uw hond luistert naar u, dat je hem dan niet een koekje of zoiets geeft, want dan weet hij niet meer wat goed en fout is. Want ( Néé ) betekend dan voor hem dat hij dat niet mag doen, en zo leert hij het te begrijpen.

Natuurlijk mag je uw hond rustig belonen, maar doe dit dan wanneer hij met zijn eigen speeltje of iets dergelijks mee bezig is. Dit kun je ook doen door hem even te aaien of een koekje te geven.

  1. Uw Hond kauwt alles stuk wanneer u niet thuis bent.

 Sommige honden bijten alleen maar dingen stuk wanneer de baas niet thuis is.

Op dit moment kun je hem niet corrigeren en dat is vervelend.

Een mens weet na uren nog als hij er op word aangesproken wat hij heeft gedaan. Een hond heeft namelijk een geheugen dat minder gemakkelijk associaties maakt dan dat van ons mensen.

Bij een hond moet na het kapot maken gelijk het standje van verbieden komen, om het voor hem tot een juiste verbinding te vormen. De logica van honden werkt nu eenmaal anders dan dat van mensen.

Als je hond iets heeft vernield voelt hij zich alleen maar slecht, omdat hij geleerd heeft dat je nu boos op hem bent of word,  maar waarom je boos op hem bent, daarvan heeft hij geen enkele idee.

Dus leer uw hond vooraf als u thuis bent om niet aan bepaalde dingen te zitten, en zorg er voor dat hij geen honger heeft of zich verveeld, dit kan al een hoop schelen.

  1. Uw Puppy bijt op van alles.

Bij puppy’s is dit natuurlijk heel anders, want nagenoeg alle puppy’s willen met de mond alles verkennen en onderzoeken.

Zorg dat je puppy iets te kauwen heeft, dit heeft ook nog een voordeel dat wanneer ze last van hun tandjes krijgen, dit de pijn verzacht.

Ook weet je puppy nog niet wat geschikt is om op te kauwen. Het is dan ook heel belangrijk om je puppy van jongs af aan te leren waar hij wel of niet op mag kauwen.

Je kan je puppy gedroogde varkensoren of pens geven zodat ze hier lekker lang mee bezig zijn, maar doe dat dan waar je bij bent, want vooral bij gedroogde pens kunnen kleine stukjes afbreken waarin ze kunnen stikken.

Kauwspeeltjes zoals een Puppy Kong zijn een heel mooi alternatief, en ze zijn ook volkomen veilig. Je kunt hier van alles in doen om je pup bezig mee te houden.

Pijn en Stress:

Overal op bijten kan ook voortkomen uit pijn of stress.

Om je hond te laten stoppen met alles stuk te bijten, zult u eerst moeten achterhalen wat de oorzaak is.  Want om je hond te straffen tijdens pijn of stress helpt nagenoeg niet.

Ook kan extreem kauwen en bijten tandproblemen veroorzaken, maar het kauwen verlicht immers ook de pijn. Soms kan uw hond ook slopen om zijn pijn-frustratie af te reageren.

Het aller belangrijkste is wel dat boos worden, of schreeuwen tegen uw hond niet helpt, ook slaan op uw hond is iets wat je nooit moet doen. U kan er dan alleen maar voor zorgen dat uw hond angstig word, en een angstige hond is vaak onbetrouwbaar.

Ook kan hij hierdoor zeer gespannen en gestrest door worden, en zal dan ook om zich zelf rustig te krijgen op dingen gaan zitten kauwen. Want kauwen geeft bij volwassen honden en puppy’s een soort rust, dit komt omdat tijdens dit proces er stoffen vrijkomen in hun lichaam die de stress verminderen.

Een ander probleem wat je hier door kunt krijgen, is dat uw hond gaat denken zodra u niet thuis bent, zo nu krijg ik niet op mijn laser en kan dus lekker kauwen.

Neem uw hond eens mee naar een dierenarts, en laat hem controleren, wellicht heeft u hond iets.

Onrustig:

Sommige honden zijn van nature vrij onrustig, en kunnen van zichzelf niet lang stil zitten, en er zijn ook honden die van nature veel beweging nodig hebben.

Met genoeg lichamelijke beweging zijn ze vaak ook een stuk rustiger, ga dus dan ook een mooi stuk wandelen met uw hond, en bij honden die veel beweging nodig hebben, kun je ze steeds achter een stok of een tak aan laten rennen.

Het is ook heel verstandig om je hond aan te leren dat er soms gewoon even niets gebeurt. Laat uw hond met een commando liggen, op een rustig plekje liggen, zoals de mand of bench.

Blijft hij vervolgens ook liggen, beloon hem dan heel rustig door een koekje of een aai te geven.

Bouw zo ook steeds wat meer op, want de meeste honden zullen de opgedragen ‘ligtijd’ gaan gebruiken om toch maar even te gaan slapen, want dit doen ze eerder dan stil zitten.

Dieet:

hond op dieet

Je ziet helaas steeds vaker honden met overgewicht, en deze honden gaan dan op dieet.

Deze honden ontwikkelen op den duur dan vetzucht, waardoor er een sterke drang naar eten naar boven komt en hiermee stimuleert je hond het beloningsgebied in zijn hersenen. Want wanneer zijn hersens de melding geven om te gaan eten, zal hij dit proberen op te lossen door zelfs je sokken op te eten.

Het is niet makkelijk voor uw hond om het hongergevoel te verminderen, doordat zijn hersenen steeds de melding geven om iets te gaan eten, en wanneer uw hond dat niet kan ontstaat er stress.

Zorg er voor dat uw hond geen honger heeft, en goed maar ook genoeg te voeren, en laat hem ook voldoende water drinken.

Ga lekker veel wandelen of rennen met uw hond, maar laat hem dan daarna ook voldoende rusten, en geef vooral geen lekkere snacks.
Geef in plaats van snacks uw hond genoeg kauw artikelen, ook dit helpt om de eerste hongertijd wat te verlichten en wat makkelijker door te komen.

Pas de voerporties aan van de hoeveelheid die u voorheen te veel aan uw hond gaf. Dit kunt u het beste doen door met de dierenarts te overleggen.
De dierenarts zal met u en uw hond kijken wat de beste hoeveelheden zijn, maar ook welk voer u het beste kunt geven.

Voorkomen en Training:

Het voorkomen dat je hond alles stuk bijt en sloopt.

honden training

Om te voorkomen dat je hond je spullen stuk bijt, kun je de spullen ook even wegstoppen.

Maar het allerbelangrijkste is training met uw hond. Het zorgt hierbij niet alleen voor een verbetering van communicatie, maar schept ook een betere band tussen jouw en je hond. Hij volgt namelijk de regels om jou te behagen!

Wanneer je uw hond duidelijk aangeeft wat jij wel en niet wilt zien, zal het voor je hond makkelijker worden om de regels te volgen. Hier moet natuurlijk wel wat tegenover staan.

Bij de training is het dus cruciaal dat je de motivaties van uw hond weet te vinden, want misschien dat hij alles doet voor een bepaald soort speeltje, een koekje, of misschien wel een lekkere knuffel.
Als u heeft ontdekt waar zijn motivatie ligt, gebruik dit dan als beloning.
Zorg ook dat je het alleen thuis blijven van uw hond met rust en regelmaat aanleert.
Zorg vooraf voor dat u weggaat voor wat afleiding, en voor voldoende beweging.
Ga gewoon rustig weg, en ook bij thuiskomst doe rustig aan en als hij in een bench zit, doe rustig de bench open, en zodra uw hond naar u toekomt geef hem een aai of een knuffel, en maak van weggaan en terugkomen geen grote toneelvoorstelling.

Je bent immers zo weer terug, en er gebeurt niets ergs met je hond wanneer jij weg bent. Zodra hij dit doorkrijgt, is het alleen zijn al veel minder vervelend.
Accepteer ook dat de ene hond het wat moeilijker zal vinden dan de andere, en natuurlijk kost het wel wat tijd, maar je hebt er daarna jaren plezier van.

Hulp en Hulpmiddelen:

Begint je hond plotseling met dingen stuk te bijten.

Dit doet hij vaak niet zo maar, laat uw hond dan snel controleren door een dierenarts,  want plotseling kauwen of stukbijten kan ook door pijnklachten komen, of andere medische problemen.

Als uw hond verder gezond is maar hij blijft toch van alles stuk bijten kunt u altijd nog naar een gedragsdeskundige gaan, ook zij kunnen je van advies voorzien, beter te veel advies dan te weinig.

Hulpmiddelen:

Er zijn in de handel ook sprays te koop die je op je meubels kunt spuiten.

Doordat deze een vieze smaak of geur achterlaten, kan het kauwen van uw hond tegengaan.

Bitterspray voor paarden, honden, katten & knaagdieren.

Door de bitter en scherpe smaak is dit vaak zeer effectief bij honden, paarden, katten, en andere huisdieren om ook het likken of knagen aan de wond of vacht tegen te gaan.

Ook helpt het vaak om het kauwen of bijten aan meubels tegen te gaan.

Pak wat bitterspray en dep of spuit wat op het meubilair, de volgende keer dat hij begint met kauwen geeft hem dat een vreselijke smaak, waardoor hij snel kan leren om van dat meubelstuk af te blijven.

Deze sprays zijn perfect eetbaar, maar hebben een vreselijke smaak.

Je kunt ook je eigen kauw-afschrikspray maken door 2 kopjes appelciderazijn te combineren met 1 kopje witte azijn.

Helaas lijken sommige honden juist te genieten van de smaak van bittere producten. In dit geval heeft u een alternatief nodig.

Open je voorraadkast en pak een fles milde, hete saus. Sprenkel een beetje hete saus (niet te veel) Op een katoenen doek en dep het op de rand van het meubel waarop hij altijd kauwt. Door de bittere nevel en smaak, zal hij een alarmerende reactie krijgen wanneer hij begint te kauwen of bijten.
Een kleine hoeveelheid milde hete saus zal hem geen pijn doen, maar hij zal zeker niet willen blijven kauwen.

Wat ook een zeer goed hulpmiddel kan zijn is een spuitflesje gevuld met kraanwater.
Hoewel het niet bepaald een product is, is kraanwater een handig afschrikmiddel. Vul een spuitfles met water en als je uw hond op heterdaad betrapt, bespuit hem dan stilletjes. Het is belangrijk dat hij je niet ziet terwijl je hem bespuit, anders denkt hij gewoon dat hij elke keer als je door de kamer loopt een spuit water over hem heen krijgt. Water is niet schadelijk, het laat hem gewoon schrikken, waardoor hij weg wil blijven van dat specifieke meubelstuk.


Als uw hond de neiging heeft om ergens op te kauwen gedurende voorspelbare tijden, verstop je dan om de hoek waar hij je niet kan zien met de spuit in de hand. Als hij op het verwachte moment kauwt, spuit je zachtjes op hem en houd je zelf verscholen. Hij krijgt vanzelf door dat het niet mag.

Honden worden geboren om te kauwen. Dus terwijl je uw hond ontmoedigt om op meubels te kauwen, is het absoluut noodzakelijk om zijn aandacht te richten op acceptabel kauwspeelgoed. Schreeuwen tegen hem helpt ook in deze situatie niet, omdat hij niet begrijpt waarom je van streek bent.

In plaats van tijd te verspillen aan het boos worden wanneer je hem op heterdaad betrapt, geef hem iets om op te kauwen.

De meeste mensen hebben er wel eens van gehoord: De Kong, een geliefd honden kauwspeeltje.

Iedere hond heeft een kauwbehoefte, want kauwen werkt voor een hond kalmerend en het voorkomt verveling, het kan zelfs lichte stress voorkomen.

De Kong staat bekend als een van de meest sterke en geliefde kauwspeeltjes, zolang je hem maar correct gebruikt.

Zorg dat wanneer je een Kong koopt, deze wel bij de grootte van de bek van je hond past. Hij moet het eten er namelijk uit kunnen kauwen en er niet gestrest van raken.
Kong heeft zelf een richtlijn welke formaat je moet kiezen. Let er wel op dat alleen het formaat van de bek echt belangrijk is.

Honden met een relatief groot hoofd, zoals een Stafford en een Buldog hebben dus vaker een maatje groter nodig en honden met een relatief klein hoofd, zoals windhonden, een maatje kleiner.

Het juiste type KONG

Kong bijt speeltjes blauw en rose

De standaard rode Kong wordt het meest gebruikt, maar ze hebben ook een speciale Puppy-Kong in het roze en lichtblauw, en een extra sterke extreme Kong in het zwart.


De Puppy Kong veert makkelijker mee dan de standaard Kong, en hij is gemaakt voor pups die nog niet gewisseld hebben. Zodra ze gewisseld hebben, of zodra je ziet dat je pup stukken van de Kong af kan bijten, is het verstandig om over te stappen op de standaard Kong.

De extreme zwarte Kong is voor honden met veel kaakkracht, hij gaat minder snel stuk, maar is ook moeilijker te vervormen, wat nodig is om het eten eruit te krijgen.

Deze informatie is slechts bedoeld als een hulpmiddel, en kan geen garantie zijn dat het werkt.

Houten Hondenbench.